Knivar

Vassaste kniven i lådan

Köp minst tre knivar - så bjuder vi på frakten!


Alla knivar finns med träfärgat eller svart handtag. 

Knivarnas blad är av kolstål, ett material som enkelt går att slipa riktigt vasst. Detta bör göras regelbundet för att behålla skärpan. Kolstål består av järn och kol, ofta med mindre mängder kisel och mangan. Med tiden kan stålet oxidera något. Detta ger en tjusig patina och påverkar inte kvalitén. Knivens handtag är i trä, och går att får i två olika utföranden; ljust eller mörkbetsat.

Här ser du vilka knivar som vi i nuläget erbjuder: 

Typ 1

Längd 25 cm

Bredd: 5 cm

Pris: 350 kronor.

Typ 2

Längd: 29 cm

Bredd: 4 cm

Pris: 350 kronor.

Typ 3

Längd: 33 cm

Bredd: 5,5 cm

Pris: 350 kronor.

Skalkniv

Längd: 20 cm

Bredd: 2 cm

Pris: 200 kronor.

Chopper

Längd: 33 cm

Bredd: 9,5 cm

Bladets längd 20 cm

Pris: 550 kronor.

Ta hand om din kniv

SKÖTSELRÅD

Knivarnas blad är av kolstål, ett material som enkelt går att slipa riktigt vasst. När kniven levereras till dig är den alltid nyslipad. Om du ger din kniv regelbunden kärlek och omtanke kommer den kunna vara en trogen vän i köket under lång tid. Här kommer några enkla tips och skötselråd för att undvika skador och förlänga livslängden på din kniv.


- Diska kniven för hand.

- Ta för vana att torka bladet torrt efter att du har rengjort kniven (för att minska risken för rost).

- Slipa kniven regelbundet med bryn eller strigel.

- Smörj gärna in bladet med några droppar vegetabilisk olja, då och då.

- Smörj gärna in skaftet med en vårdande träolja, om du vill.

- Diska din kniv med rent diskmedel innan första användning.  


När du skär med kniven - tänk då på att knivens egg ska vara i rörelse när du skär, dvs tryck aldrig bladet genom en råvara utan att eggen är i rörelse. Undvik också att vrida eller vicka bladet för att bända isär något.